BEJELENTKEZÉS
órára

Legyen kedves beírni a nevét:


A telefonszámát:


A válaszhoz az email-címét:


A választott óra típusát, dátumát és időpontját:TORNATÍPUSOK


gerinctorna, pilates, zumba, trx, Kriston Intim Torna Budapesten!

Pilates a Belvárosban

A Pilates olyan komplex mozgásforma, amely ötvözi a "nyugati" világ anatómiai ismereteit a "keleti" mozgáskultúra egyes eszközeivel.

A pilates vagy pilátesz fitness módszert a német Joseph Pilates alapította a huszadik század elején. Gyakorlásában nagy szerepet kapnak a gerinc stabilizáló izmai (mélyizmok) illetve a speciális légzéstechnika.

A következő jelmondatot emelném ki Jozef Pilates oktatásából:
„Sose felejtsd el, hogy a testünk lételeme a mozgás!!!”

Ez a torna fajta egy célirányos mozgásforma, egyszerre nyújt és erősít.

Ha izületeidet kímélve szeretnél formás testet, szép tartást, erős has és hátizmokat, akkor köztünk, Pilates gyakorlók között a helyed!

A pilates fitness célja:
Gyakorlói szerint a pilates fő célja a test és a lélek egységének megteremtése olyan módon, hogy az elme ne legyen lekötve, és a test kecsesen, egyensúlyban mozogjon. Azt is mondhatjuk, hogy a Pilates a test és a lélek tornája.

Kitartó gyakorlással szálkás izmokat, karcsú alakot formálhatunk. A Pilates alapját a mély és nyugodt légzés, a szépen kivitelezett, lassan végrehajtott gyakorlatok és a koncentráció jelentik. Ajánljuk a túlsúllyal küszködőknek, reumás és izületi betegségekben szenvedőknek, hát, váll, nyak panaszokkal küszködőknek. Illetve mindenkinek, akinek fontos az egészséges test és lélek harmóniájának megteremtése.

Joseph Pilates 6 alapelvet alkotott meg módszeréhez.

koncentráció: A tudatos mozgás kulcsa, hogy odafigyeléssel, a figyelem fókuszával végzik a a gyakorlatokat.
irányítás: Szellemi és fizikai irányítás. Az izmok irányítása, a mozgás összekoordinálása, a légzés koordinálása.

központosítás: A módszert azon alapvetésre épül, hogy minden mozdulat az úgynevezett powerhouse-ból (erőközpont) indul ki, azaz a has-alsó háti szakasz-csípő-fenék központi területből, amely körülveszi a létfontosságú szervek nagy részét, magába foglalja a gerincet, a test középpontját alkotva.

légzés: A megfelelő légzéstechnika a kulcs a minél tökéletesebb mozgás kivitelezéséhez. Minden gyakorlat mozdulataihoz adott ki-és belégzésütem tartozik.

áramlás: Minden gyakorlatnak saját üteme van, ezáltal a gyakorlatok "áramló" mozgással állnak össze egésszé.

precizitás: A gyakorlatok helyes kivitelezése a legfontosabb, inkább kevesebb ismétlésszámmal, de a lehető legtökéletesebben végrehajtva kell dolgozni.

Öltözet: kényelmes nadrág, póló, zokni. Cipő a Pilates órára nem szükséges.

Gyere és ismerd meg a Pilatest a Belvárosban, alkalmazd velem a Pilates módszert, élvezd rendszeresen a szervezetedre gyakorolt jótékony hatását!